CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

heartbeat

Monday, January 31, 2011

Header baru Meodi D'Hearty..:..

Serius suka sangat tengok header blogger-blogger nih..Chenta skrg mmg sgt-sgt suka la dok buat blogwalking sebagai excersis harian jadi,tyme tuh sempat la skodeng header-header para blogger..mmg adew mcm-mcm dan mmg chantek-chantek..NICE!

Kalo nak bnding dgn header Chenta..alahai,mcm lngit dgn bumi jer..Header Chenta yg bhgian bumi..header mereka dah tahap-tahap lngit dah..Bukan Chenta xminat nak buat header yg cntek,unik,cute, gojes mcm blogger laen..tapi,masalahnya Chenta xreti..Waaaa...nak jerit..!

Header skrg pown dok edit bodoh-bodoh pkai picasa..dgn xde nilai seni dan sentimental valuenya..tragis btol la tgk header Chenta..Waa..jerit skali lagih..! Sekali lagi,bukan Chenta xnak bljr buat tapi,dah berapa puluh ribu blog Chenta terjah semata-mata nk cr part tutorial cara buat header yg cntek..Mmg bnyk info dan kebnyakan blogger guna Photoshop utk edit-edit smpi jadi header..

TAPI,Chenta software Photoshop pown tade..Dah jenuh la nak download kt FileHippo.com tapi semuanya menemui kegagalan..sekali lag nak ulangi,,GAGAL!Pernah jugak Chenta try nk download paint.net..dan hasilnya masih juga GAGAL..sob.sob.sob!

Dan sekarang Chenta mcm dah hbis idea nak buat mcm mana..xtaw nak explore celah mana lagih..cuma yg belum Chenta buat ialah ambk tutor peribadi semata-mata nak ajar cara buat header utk Melodi D'Hearty nih..
tragik.tragik.tragik!

Bila la Melodi d'Hearty nih nak berwajah baru dan menarik..malang aihh dpt tuan yg buta teknologi ni..(patut la sbjek Tek.Dalam Pendidikan sem lps Chenta dpt B+ jer)!

Cuba la bndingkan Chenta pnyer header dgn header blogger lain kt bawah ni..





Kompem korang akan ckp xkira la bersuara atau dlm hati:
"Kuno la Cik Chenta ni..lalalala"

p/s:Adew sesiapa nak tlong Chenta tak.??Angkat tangan..!
Hulurkan tangan,Ringankan beban!

6 comments:

♥ LULU ♥ said...

aik..header saya pon ade..hehe
ala..sy pon org yang tolong buatkan...
nak buat sndiri tak pandai..hehehe

chEntA said...

lulu:
header kamu chantek la cik lulu..
og course la adew jugak..
hehehe..=)

Reen Azreen said...

ish..header reen pon ade gak...ish2 reen pon org tlg bwatkn..tp skang org tu dah ttp offer...

even reen knl org tu dlm blog jek..hahahaha nnt kalau ade sape2 yg offer nk bwatkan header,reen gtau chenta yer..

nk tlg kwn gak nih...

chEntA said...

reen:
oh..okeyh..
tq dear..!
=)

Cekgu AYu said...

cik chenta. jom la join GA saya
http://arreu89.blogspot.com/2011/02/cik-ayus-22th-birthday-giveaway.html

hehe...

chEntA said...

cekgu ayu:
insyaAllah..akan join..
thanks ya sbb sudi ajak..
=)