CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

heartbeat

Friday, June 10, 2011

Mencari hobi baru...

Walaupun cuti hanya berbaki seminggu dan lebih-lebih tapi,baru sekarang Chenta dapat tahu yang Chenta takde hobi..Kalau dulu ada je masa lapang,rajin la nak belek-belek novel,laju je khatam kalo pekara yang melibatkan novel tapi,sekarang tak lagi..1 novel pown dah makan masa dekat setahun baca..(^_^)..itu pown kalo ketebalan novel tu sekitar 500m/s, kalau lebih mungkin makan masa 2tahun kot..

Dan sepanjang cuti ni memang macam mati kutu..tengok movie ke,tv ke pon pilih-pilih je..kalau ada muka Remy Ishak,Shaheizy Sam..hah,baru la nak tengok tapi,kalau setakat letak Aaron Aziz tak jalan ohh..Nora Elena pon tak layan..padahal sekarang citer tu la yg jadi fenomena..Tapi,tak jalan! Movie kt wayang pon kurang tgk..dulu kartun pon layan, komedi pon layan, romantik lagi la layan tapi,sekarang tak taw kartun apa yg wujud kt wayang tuh..

dan dengan kata mudah Chenta dah kehilangan HOBI!

Agak-agak apa benda yang syok untuk dibuat hobi ye??

1.Menjahit
Hahaha..ini kalo buat hobi memang sesuai setakat 2,3 hari je la..lepas tu memang entah ke mana benangnya,ke mana jarumnya,kemana kainnya..last-last,apa pon tak dapat..sepasang baju pon belum tentu siap dijahit..dan lagi yang pasti,jahitan kia dengan jelujur je Chenta tahu..dah,macam mana nak menjahitnya..??Kompem-kompem takde bakat dan minat dalam bab jahit menjahit nih..So,

tak sesuai dijadikan HOBI!

2. Menjadi Photographer
(^^,)..Bagilah semahal mana harga kamera nak suruh jadi photographer..memang tak memberi impak kt Chenta..tengok orang dok capture view sana, view sini, memang kagum sungguh tapi, itu bukan jiwa Chenta..ada penyakit suka tengok tapi, tak suka nak mencuba.tengok Mr.Syazwan Yazid tangkap gambar orang khwin macam syok je..tapi,tak sngkut jugak..!kamera yang sebijik Abah bagi pon takut-takut je Chenta nak keluarkan..bila orang paksa baru la terkial-kial nak tangkap..padahal,kamera ada je dalam beg!

Jadi,ini bukan HOBI baru Chenta!

3.Membuat kraftangan
Agak menarik..Chenta memang minat dengan kerja-kerja kraftangan ni tapi,lngsung takda bakat bab-bab ni.Tangan ni keras je kalo kerja-kerja melibatkan kraftangan nih.Orang lain gentel-gentel pakai sebelah tangan je tapi, Chenta pakai dua belah tangan pon belum tentu nak jadi. Dah la tak kreatif,kalau buat kraftangan memang tak menarik langsung.huhuhu.Tapi,sebenarnya ada satu kraftangan yang dah menarik minat Chenta untuk terokai nak tahu kraftangan apa..try KLIK SINI..menarik tak?Nanti kalau betul-betul best,boleh la kalau nak try tapi nak jadikan HOBI..

**BELUM LAGI**

4.Buat cupcakes
Keinginan untuk belajar buat cupcakes tuh memang ada la..sebabnya,cupcakes tu sungguh la comel-comel..memang sedap mata memandang dan kadang-kadang sampai sayang nak buat makan.Chenta suka sangat tengok,nak makan tu takdelah sangat sebab Chenta bukan addicted sangat dengan kek2 ni juz nak belajar buat dan bagi orang makan..(^^,)..dan bukannya nak buat perniagaan ke..juz nak belajar dan isi masa lapang tapi,biasalah..kalo bab2 nak belajar ni biasalah..bnyk bajetnya dan bnyk bahannya nak guna..jadi,kos pon tinggi.Jadi,nak buat HOBI kena mintak support dari mak dengan abah!tak boleh main suka-suka nak terjah!

Jadi,sukar untuk dijadikan HOBI.

5.Aktiviti lasak
Climbing,kayak',hiking...cukup ke kekuatan serta kudrat Chenta nak jadikan aktiviti lasak ni sebagai satu hobi yang baru..??

Aihh..konpius..kena fikir dulu ni!

Jadi,apa HOBI yang betul-betul sesuai dengan Chenta??Any suggestion?Dah mula boosan!

p/s:Tapi,rasanya paling best nak jadikan hobi adalah ber'shopping'..Jalan TAR..dah rindu nak round-round nih!


6 comments:

♥ LULU ♥ said...

yg kat atas ni semua lulu suka..kecuali yg kraftangan tu!!heheehe..x kreatif lgsg!

chEntA said...

lulu:
hahaha..sme la kte..tak kreatif lngsng tp,teringin nak mencuba..=)

cAmca Dan GArpu said...

jom kita g shopping ...ngeee..sorry hobi yg lama bukan yg baru kan..kan..

chEntA said...

camca dan garpu:
hahaha..jom2..even tu hobi yg lme tp,tu yg pling best..hahaha..
jom kita shopping!

emelia shahila said...

Em...awak dapat cari hobi tak?Sebenarnya,saya juga tiada hobi!

eR..Crayon yang awak lukis tu tak elok la

emelia shahila said...

chenta,boleh tak awak jadi pengikut blog saya?Sebenarnya,saya tiada pengikut blog walaupun seorang!