CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

heartbeat

Saturday, September 4, 2010

campur++aduk

Dah seminggu Chenta berada dkt rumah..dah seminggu mcm-mcm benda Chenta dah lakukan kecuali assignment yg menimbun..Harap maaf,moOd assignment saya hanya beberapa hari dahulu sahaja..Dalam tempoh seminggu ni jgk Chenta dan perolehi pengalaman baru lagi..YES!!selesai dan berakhirnya Pengalaman Berasaskan Sekolah buat semster ini dan buat akan datang..Ini kali terakhir saya berP.B.S..lps ni dh msok dunia praktikum pula...Xpe-xpe..xmau crita psl praktikum lg..*hehehe*Anyway,thanks a lot wrga SK(1) Taman Selayang..mmg skolah,cekgu dan murid disini superb larh..saya seronok selama 4 hari disitu meskipun kebohsanan sedikit.:.Dan sepnjg saya berP.B.S saya reflect yg saya mmg cintakn dunia pendidikan ini..saya seronok dgn dunia ini..Moga-moga rasa ini akan terus berkekalan..(^^,)

Okeyh,ckup cerita psl P.B.S..dan skrg baru nk wish Selamat Hari Kemerdekaan ke-53 buat Malaysia..saya bangga kerana dilahirkan dan dibesarkan di Malaysia..jauh dari bencana alam, jauh dari peperangan, jauh dari permusuhan dan sebagainya..Walaupun xprnh rse life b4 merdeka tp,saya bljr sejarah dan taw susuh-payah dan jerih-perih pejuang-pejuang terdahulu..
YA..SELAMAT HARI MERDEKA MALAYSIA!!

Sekarang nk cerita psl persiapan raya pulakk...tinggal lagi 5 hari nak berpuasa..rasa sekjp sgt melalui bulan Ramadhan..pejam,celik,pejam,celik..dah 25hari kita menunaikan ibadah puasa..Syahdu pulak nak meninggalkan bulan Ramadhan kali ini..Harap-harap masih dipnjgkn usia utk bertemu Ramadhan yg akan dtg..AMIN!!..dan julung-julung kalinya Chenta xbuat apew2 persiapan raya lagi..cuma ada baju kurung yg ditempah je dh siap..persiapan lain xbeli lagi..Rsenya betul la org kata, dh makin bsr,semngat nk raya pown dh mkin krng dan ilang..dh xseronok mcm zaman knk2 dulu..Aihh,rindu pulak nk beraya mcm zaman knk-knk dlu..teringin nk melalui keterujaan beraya..dan seperti biasa kali ini masih beraya di kg halaman..dah lme rsenya xmenjejakkn kaki di kg dan masa Syawal ni la nk bertemu dgn opah,makcik,pakcik,sepupu-sepupu dan ank2 sedar..Moga ukhwah yg terjalin akan lebih erat hendaknya..


Nak wish hari raya pown mcm masih awal lagi jer..xpelarh nnt Chenta buat entry khas menyambut Syawal..tggu ea..daaa....choww..mau mandi.:.


p/s:Tiba-tiba rasa rindu membuak-buak..aih..sabarlah hati!sikit masa saja lagi.:.




4 comments:

sabrosa said...

selamat hari raya..maaf zahir batin ;)

Tinta said...

hasih..betul ke xbuat ke persiapan..bukan dah order kuih satu gerabak ketapi ke..hehehe =)

ehem2..rindu membuak2 kat sape tu??

chEntA said...

sabrosa:
selamat hari raya..maaf zahir dan batin juga jika ada terkasar bahasa, perbuatan dsbnya..
(^^,)

chEntA said...

tinta:
aihh..kantoi pulak dgn tinta..hahahaha..xready apew lg la ana..thn ni preparation kurang sket..
smngt beraya kurang...hehehe..

rindu kt kg la..dh lme xjejak kaki ke sana..=)