CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

heartbeat

Tuesday, June 22, 2010

Jejak di Langkawi.:.

Chenta baru berpeluang nk tulis pasal percutian di Langkawi..sebelum ni terlalu la sibuk dan kehilangan password maka, xberpeluang nk update cter-cter terkini..dan inilah masa yg paling sesuai untuk berkongsi cerita..
Percutian ke Langkawi..rancangan sejak semester terdahulu lagi tp,sentiasa adew halangan terutamanya masalah kewangan..sentiasa tak cukup 'budget' tp,semester ni nekad+tekad..Chenta tetap nk menjejakkn kaki ke Langkawi..Pasal budget letak tepi yang penting nak memenuhi impian serta harapan yang dah lama disimpan..
Maka----->berjaya Chenta jejakkan kaki ke Pulau Langkawi pada 16 April 2010.:.
.:.HARI PERTAMA.:.
.;.Menikmati angin malam.:.

.:.HARI KEDUA.:.
.:.Pantai Chenang.:.
aktiviti di pagi hari dengan berpakaian bju tidur sahaja

.:.Selamat Datang ke Dayang Bunting Marble.:.

Ini musuh kami sepanjang di Pulau Dayang Bunting
.:.sesgtlah berbahaya.:.


Sila perhatikan betul-betul..itu gambar perempuan mengandung.:.

.:.Yeah...xsabar mau terjun lagi.:.
Ceh..mcm berani sgt


.:.Syok sangat-sangat.:.

.:.Selesai pengembaraan di Pulau Dayang Bunting..next destination.:.

.:.Fwens '4' ever!.:.

.:.Pemandangan sekitar Pulau Helang.:.

.:.Letih tngkap gmbr helang..kali ni turn kami plak nk bergambar.:.

.:.Saya ingin mempunyai kaki setinggi ini.:.
Flamingo oh flamingo

.:.Yeah..ini kami.:.
Sejak dari hari ini..saya menjadi pencinta PENGUIN

.:.Hidupan laut.:.
Belut paling cntik..berbelang-belang badannya

.:.Antara spesies-spesies ikan yang terdapat di Underwaterworld.:.
Ini hanya sebahagian, ada banyak lagi dan lagi..

.:.Kepelbagaian batu karang yang sangat menarik dan unik.:.
kalo dpt pegang+picit2..msti BEST!


.:.Inilah obor-obor.:.

.:.1st time dpt tgk kuda laut..b4 ni tgk dlm kamus bergambar je.:.


.:.HARI KETIGA.:.

.:.Persinggahan sebelum ke cable car..destinasi--->Hotel Helang.:.
Tujuan:mencari toilet...


.:.Kegayatan+kegerunan menaiki cable car.:.
ceit,wat malu jer


.:.Rasa macam dekat Pulau Mediterranean la...:.
Indahnya...LANGKAWI

.:.Credit to---->Deq An.:.

.:.Pemandangan dari atas.:.
Ya Allah, indahnya ciptaanMu

.:.Great+wonderful experience.:.

.:.Kami berada pada ketinggian 710 meter dari laut.:.

Finally,
..Bergerak untuk pulang semula ke maktab..
LANGKAWI..i'll be there again!


Kalau ada sumur di ladang,
Boleh saya menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Boleh bertemu di Langkawi lagi.:.

p/s:Entry yg terlalu lama tersimpan sebagai draf


4 comments:

sabrosa said...

gila ah...muka xmandi kt pantai chenang..haha..next sem pulau payar lak weh..elaun masuk ja terus p..haha

chEntA said...

sabrosa:
hahahaha..bkn slaloo nk ltk mke xmndi..okeyh..set pulau payar..
jgn bertangguh lg..dpt elaun trus terbng ke pulau payar beramai-ramai..
=)

Tinta said...

syiiiookkknya depaaa..hehe =) njoy ye kome dengan musuh tu.hik2

chEntA said...

tinta:
syok pnyerrr!!~
hahahaha..(^^,).:.
tulah kwn kami yg bru ana..maunya xenjoy..
=)