CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

heartbeat

Wednesday, December 31, 2008

Trilogi 2008

Post ni Chenta wat 8jam sebelum kita semua menyambut tahun baru 2009..
Sayang nak tinggalkan 2008 tp,inilah sebuah kehidupan..
berpisah dengan tahun 2008 bertemu pula dengan 2009.
Perutusan ini Chenta buat untuk mengimbau perjalanan hidup Chenta sepanjang 2008 dan kebnykannya Chenta lalui di tempat pengajian Chenta,IPPP.
Serba -sedikit dapat Chenta coretkan dilaman sesawang ini.
Terlalu bnyk telah Chenta lalui dan antaranya ialah:

"Pertandingan Futsal antara Kelas"

Maklumlah Chenta ni berada dlm kelas yg hyperaktif jd mmg suka la kteorg jOin pertandingan mcm ni.Ni pOwn hasil sOkongan+galakan gOlongan miOriti dlm kelas Chenta..hasilnya terbentuklah pasukan wanita Pemulihan..bwh ni lah ahli pasukannya..

ini la kami..jangan pandang sebelah mata taw!!

wrna tema:itam dan purple..ayu siot~

Kami sedang warming-up smbil dipantau jurulatih iaitu Hamzah a.k.a Mr.Sabrosa. Jurulatih yg pling semangat prnh kami adew..~
Warming-up kami diketuai Nadia..ni olahragawati kelas ni..jgn main-main..bersemangat btul semuanya..~
Aksi perlawanan pertama..masa ni dengar taklimat..maklumlah 1st game..berdebar giler..rasa nk kuar jntung Chenta masa ni..~
Nk memulakan perlawanan..nmpk tu Atin xsbr nk sepak bola..!!Masa ni rse nk kuar pdng..xmau main..nk tarik diri cuak pnyer psl..hehehe..Sekali sepak bola..dh xigt dunia..~
Wah2..penat giler ni..bru abes 1st game..semput+lelah semua adew..stamina xtinggi btul..
*Chenta yg membelakngkn kamera*..ntah spew ambk gmbr xbg taw ni!~
Ini aksi ketika penetuan tempat ketiga..lwn dgn kakak-kakak KPLi..yes!!kami menang dgn kiraan 2-0~
Ni pulak waktu malam..sesi penyampaian hadiah dan bukak hamper..nmpk tu bnyk hamper kami menang..mmg hbat la bdk2 Pemulihan ni..
Ini antara hadiah yg kami bawak pulang..no.3 pOwn okeyh what..~
Khusyuk gler Atin dgn Pai bkk hadiah..tgk Pai pki medal yg dimenangi..

"Kenangan ini mmg xdpt dilupakan..syOk abes dpt main futsal even skit-skit badan..medal pOwn adew tergantung dlm bilik..bler tgk mle la rse nk sengih sOrunk-sorunk.."

Seterusnya, Chenta jOin:

"Pertandingan Tenis"
Chenta sebagai urusetia.
Chenta sebagai penonton.
Chenta sebagai pemain.
Ini penOntoN yg menyaksikan perlawanan ini..kakak KPLI semua ni..tq 4 suppOrt!!
Wajah juara..tag team dgn Hajar..xsngak membuahkan hasil..dapat medal lagi..gntung dlm bilik lagi..~
Semua yang terlibat..tanpa kOrunk xjd la event ni..jurulatih kami..ABAH..(bju putih).
Inilah antara aksi pemain atas cOurt..Ija adew style la..hehehe..

"Event ni beri 1001 pengalaman pada diri Chenta dan setiap pengalaman tu amat berguna untuk masa depan.Benarlah kata pepatah 'pengalaman adalah pelajaran yg amat berguna dalam diri'. Rindu nak main tenis lagi..tq Abah cOz berjaya mendidik pelajarmu ini bermain tenis.."

Ni plak aktiviti luar mktb yg Chenta buat..Chenta buat lawatan smbil belajar ke Bukit Cenderawasih,Perlis. Aktiviti ni Chenta wat dgn roOmate terchenta,Atin..Hajar dgn Muna..
Walaupun 4 org..tp,syOk..ni semua idea Muna..the leader of the project!!
Dihadapan pintu gerbang Bukit Cenderawasih..sempOi jer!!
Ni gmbr kenangan..muka xde perasaan!!
Suasana dalam bukit ni..xde apew pOwn juz batu kapur je..mcm dkt Batu Caves..
Hajar,Atin,Chenta..gmbr leader xde la..sOri Muna..!!~

"Nanti buhsan -buhsan kte dtg lg kayh..best memory with them!!

"Pesta Konvokesyen IPPP"

Time pesta ni Chenta bnyk jd urusetia..bntu kwn-kwn yg memerlukan pertolongan smbil-smbil tu kutip pengalaman dan keseronokan antaranya jadi urusetia Tresure Hunt,permainan tradisional dan..Chenta masuk pertandingan petanque..Bwh ni pulak serba sedikit ketika aktiviti Tresure Hunt..
Aksi para peserta..semangat gler lari..kejar apew tu bang??
isy2..minum air pOwn xsempat nak duduk..xpe la yg penting kOrunk menang..
Uits..cari apew tu..cari la smpi jmpe ye..ni budak prasekolah rasanyer..
Chenta dgn roOmate,Atin..jd urusetia dkt check pOint brape enth..kami dh ready tgu kehadiran kOrunk!
Ija dan Syameem..urusetia pling cun!!

Lepas tu kami meraikan kemenangan kami selaku Johan Keseluruhan Pertandingn Tenis di rumah Abah..abah buat mkn2 sket..menjamu kami semua..ni mke masyuk time jamuan tu..
Dan sebab Abah jgk gerko kami 'A' sem tu..
Ketika menjamu selera..Azam makan..bkn main hp~
Syokner makan!!
sesudah kekenyangan!!Abah wif his daughter
Muka kenyang..senyum smpi ke telinga semuanya..
Air sirap..Faie muka nak tido!!

"S.K.CHENEIN"

Yang paling menariknya pada tahun 2008 juga Chenta dapat menjejakkan kaki di sekolah orang asli..S.K.Chenein..Memang seronok dan bnyk new experience yg Chenta lalui di sana..dan apew yg pasti pengalaman tu tidak akan Chenta perolehi di mana-mana..ni Chenta sediakan beberapa sorotan ketika Chenta di sana..

Bersantai+beramah mesra dengan mereka..malu tapi mahu..itulah mereka!!
Bersiap sedia untuk meeting pagi dengan guru besar S.K Chenein..muka excited!!
Ketika proses P&P dalam kelas murid tahun 1.."Indahnya menjadi cekguu.."
Hasil usaha kami..ini jer yg dpt kami tOlong..
Cekgu-cekgu pelatih ketika perhimpunan pagi..Segak tu..
Hari terakhir di dalam kelas..inilah murid-murid yang kami handle selama 2 hari..mcm2 ragam!!
Bersedia untuk pulang..besarkan beg kami..mcm nk pg sebulan..!!

"Tiada apa yang dapat Chenta katakan lagi melainkan indahnya menjadi seorang pendidik. Moga - moga lebih banyak peluang akan Chenta perolehi pada masa akan datang agar dapat menjadi seorang guru yang sentiasa bersedia dalam usaha mendidik generasi perintis!!"

Perjalanan 2008 Chenta diteruskan dengan sambutan hari raya di rumah rakan-rakan seperjuangan dan pensyarah-pensyarah IPPP sebelum kami semua busy dgn peperiksaan final sem!!

Tuan rumah:En.Rosley..lect pling best serta mengajar Chenta erti "bola tamapar" yg sebenar!!
Bergambar setelah kekenyangan..muka gembira sungguh..~
Zura, Chenta, Hajar,AinOn,Atin, Atkah
~Santai~

"Terima kasih daun keladi..lain kali jemput lagi"

p/s:Selamat tinggal 2008..selamat datang 2009. Moga-moga Chenta akan melalui tahun 2009 dengan lebih keberkatan serta keredhaan Ilahi..diharapkan juga Chenta akan menjadi lebih rajin terutamanya bler nk msOk degree fOr 1st sem..Selamat tinggal PPISMP..selamat datang PISMP..!!PPISMP memberi 1001 kenangan dalam hidup Chenta dan takkan Chenta lupakan~


4 comments:

Syazwan Yazid said...

apsal la muka beta takde...
ni yang buat beta murka ni...arghhhh!!!!

chEntA said...

syazwan:
ak Pown bru perasan yg mke kO xde..
sOri2!!~

sabrosa said...

hahha...nampak sgt hang xmemberi erti langsung kat dia sepanjang 2008...kah kah kah...

ALUNAN TINTA said...

happy new year=p